Het perfecte werk voor perfectionisten
Het Krasnapolsky en het Amstel hotel, het zijn de meest luxueuze hotels van Amsterdam en zelfs van Nederland. De grotere kamers kosten al snel zo’n duizend euro per nacht, maar je betaalt natuurlijk niet voor niks. Voor die torenhoge prijs, leef je wel als een ware koning. Geen bestek ligt verkeerd en geen ongestreken bedlinnen, alleen perfectie telt.
Perfectie
Wanneer je werkt in een hotel die aan de top van de branche staat, dan kan de werkdruk erg hoog oplopen. Alles moet perfect zijn en is het niet perfect dan moet er een perfecte oplossing komen. Niet iedereen is hiervoor bestemd, maar als je dat wel bent dan is het ontzettend gaaf om in zo’n luxe omgeving te werken. Om in deze hotels te werken moet je wel de juiste kennis in huis hebben en dan is een horeca bijbaan niet voldoende om deze kennis op te doen. Veel mensen die in dit soort hotels werken hebben vaak genoten van de hogere hotelschool. Al zijn er ook een paar die een traineeship van het hotel zelf hebben gevolgd.
De volgende stap
Wanneer je na jaren studeren en stagelopen eindelijk de kennis over gastvrijheid, wijnen, organiseren van feesten en nog veel meer in huis hebt. Dan kan je eindelijk gaan werken in zo’n luxe hotel. Zulke horeca vacatures vindt je niet zomaar, maar toch is een open sollicitatie nooit verkeerd om te sturen. Werken in de horeca is sowieso al hard werken tot in de late uurtjes, maar in luxe hotels is het allemaal nog extremer. Je maakt lange dagen, moet altijd gefocust zij. Een mindere dag zit er bijvoorbeeld niet in. Ook werk je natuurlijk in weekenden en al helemaal in het zomerseizoen. Feestdagen betekent juist extra drukte en extra werken.
Wat krijg je ervoor terug
Wat je er voor terugkrijgt? Ten eerste een meer dan prima salaris. Het is niet voor niks dat de gasten een fortuin betalen per nacht. Al dat geld moet natuurlijk wel teruggezien worden door de gast zelf. Daarbij kun je de hoge fooien ook niet vergeten. 10% op een rekening van 1000 euro is natuurlijk meer dan 10% op een rekening van 100 euro. De meeste gasten hebben veel geld, en sommigen kunnen zich daarbij niet inhouden om het aan de rest te laten zien.Naast het geld geeft het ontzettend veel voldoening om met het hele team dat in het hotel werkt, een top service te bieden aan de gasten.
Horeca is een vak apart. Niet alleen is er veel kennis voor nodig om perfectie te bieden. Ook moet het echt in je zitten om altijd met een glimlach de beste service te willen bieden. Dit moet natuurlijk uit jezelf komen, en niet geforceerd overkomen. Een ochtend, middag of avond humeur past daar dus niet bij. Als je hiervoor gemaakt bent dan is het werken in de meest luxe hotels van Nederland wel het hoogst haalbare en een prachtige baan om te beoefenen.