Het roosteren van noten is een grote aanrader
Noten zijn een belangrijk onderdeel van onze voeding. Noten zijn gezond. Het actuele advies is om dagelijks een aantal noten per dag te eten. Dit bevordert de gezondheid aanzienlijk. Amandelen zijn een bekende notensoorten. Het is een smaakvolle noot, die op veel plekken verkrijgbaar is. Veel mensen weten niet dat het een aanrader is om rauwe noten eerst te roosteren. Dit geldt zeker ook voor amandelen! De smaak van de noot wordt namelijk veel voller wanneer je deze roostert. Daarbij geeft roosteren ook een heerlijke geur af. Je huis ruikt werkelijk heel aangenaam wanneer je de noten roostert. Geroosterde amandelen kun je op veel manieren eten. Zo zijn ze bijvoorbeeld een heel voedzaam tussendoortje.
Hoe rooster je noten?
Er zijn twee soorten amandelen verkrijgbaar, de bruine en de witte soort. Beide soorten zijn geschikt om te roosteren. De bruine soort heeft nog een dun vliesje om zich wat de nodige vezels bevat. Deze soort is dus gezonder dan de witte variant. Het roosteren neemt niet veel tijd in beslag. Je moet denken aan een minuut of acht. Roosteren kan zowel in de koekenpan als in de oven. Bij beide methodieken is het van belang de noten regelmatig te keren, zodat ze niet aanbranden. Bij gebruik van de oven zet je deze op een temperatuur van 175 graden. Je kunt overigens ook geroosterde amandelen kopen in de winkel. Zelf noten roosteren heeft wel de nodige voordelen. Je kunt zelf de keuze maken of je de noten roostert met of zonder gebruik van olie. En wanneer je wel olie gebruikt, kun je zelf kiezen welke soort olie je neemt. Je kunt de noten hierdoor helemaal laten aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Wanneer je alleen de bruine soort in huis hebt en je voorkeur gaat uit naar de witte, dan is hier een eenvoudige oplossing voor. Blancheer de bruine noten ongeveer twee minuten. Laat ze schrikken met koud water. Je kunt nu eenvoudig het bruine velletje verwijderen.