Zelfgemaakte pizzasaus: het beste recept!
Ben jij pizzasaus uit een bokaal ook zo beu? Wil je jouw eigen pizzasaus maken en er misschien je persoonlijke touch aan geven? Dit kan! In dit artikel geven wij jou het beste recept om zelf pizzasaus te maken.
Je kan hier zowel de ingrediënten als de bereiding vinden in stapjes! Veel plezier bij het maken van jouw pizzasaus en laat het smaken!
Wat heb je nodig?
voor vier tot acht pizza’s:
– 400g gepelde tomaten
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– Zeezout
– Oregano
– Een handje basilicum blaadjes
– Olijfolie
De bereiding in stapjes
1. Verwijder de schil van de ui en het teentje knoflook en snij deze in fijne stukjes.
2. Giet wat olijfolie in een koekenpan. Wacht tot de olijfolie warm heeft en voeg dan de gesneden stukjes ui, knoflook en oregano toe. Bak de ui, knoflook en oregano voor een paar minuten tot ze glazig zijn, dit zorgt ervoor dat de smaken goed los komen.
3. Pel de tomaten en gooi deze in de koekenpan bij de knoflook, ui en de oregano. Plet de tomaten plat met een lepel, je zal zien dat de textuur van de pizzasaus snel wordt gevormd.
4. Kneus de blaadjes basilicum en voeg deze ook toe aan het mengsel. Breng de saus op smaak met wat zeezout. Je kan zelf beslissen hoeveel zeezout je in de saus doet, je kan kruiden naar eigen smaak. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur op een laag standje. Laat de saus nog een 15 minuten pruttelen, hierdoor zal de smaak zich goed kunnen ontwikkelen.
5. Pak de staafmixer erbij en mix de saus tot er geen brokken meer inzitten. Het is de bedoeling dat de saus één glad beslag vormt zodat je dit mooi kan uitstrijken op je pizza.
6. Jouw heerlijke pizzasaus is klaar! Smakelijk.
Tip: Je kan je persoonelijke touch aan deze saus geven door er bijvoorbeeld andere soorten kruiden aan toe te voegen!
Vond je het zalig om zelf pizzassaus te maken? Stuur dit recept door naar familie of vrienden, zo kunnen zij ook zelf pizzasaus maken bij hun thuis!